DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A sajtóban olvashatjuk, hogy "Üzleti sikerek Molban". Ez felvet előttünk egy másik aspektust, azt a kérdést is, hogy ebben a hangnemben léteznek-e szocialista összeköttetések Molban. Tehát a kérdésem erre irányul.
A Szocialista Párt kormányra kerülését követően Pál László, az MSZP elnökségének tagja, országgyűlési képviselő lett a legnagyobb nemzeti olajtársaság igazgatóságának az elnöke. Későbbi nyilatkozataiból megtudtuk, a Szocialista Párttól kapta ezt a feladatot. Ez a politikai erők nemtetszését váltotta ki, nemcsak az ellenzéki, hanem kormánypárti oldalon is.
A legelső közgyűlésen az igazgatótanács elnökének, tehát Pál Lászlónak a tiszteletdíját 120 ezer forintról 450 ezer forint/hóra emelték, mégpedig az ÁPV Rt. javaslata alapján és többségi szavazatával.
A gazdasági tevékenységek és az országgyűlési képviselői tevékenység összeférhetetlenségéről törvény született, ami után több képviselőnek választania kellett az összeférhetetlenség kizárása mellett. Pál László is döntött határidőn belül ebben a kérdésben. Nyilatkozatában azt említette, ki fogja kérni a Szocialista Párt véleményét, hogy a Molt vagy a képviselőséget válassza, ezért felvetődött bennünk a kérdés, kapott-e a tevékenységéhez, illetve a döntéséhez valamilyen szocialista biztatást, vagy kapott-e valamilyen szocialista összeköttetés révén támogatást. Természetesen ezt a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt.-n keresztül kaphatta.
Ezért tisztelettel kérdezem, hogy Pál László döntéséhez kapott-e valami szocialista támogatást, változtak-e foglalkoztatásának körülményei képviselőségi mandátumáról való lemondását követően.
Várom válaszát, miniszter asszony.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir