UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr, Kökény Úr! Az elmúlt hetek sajtóját figyelve, számos kérdés fogalmazódott meg bennem az Over vényellenőrzési rendszerrel kapcsolatban.
Valóban kipróbálás nélkül fizette-e ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár előző vezetése ezt a vényellenőrzési rendszert?
Megtalálható-e maga a vényellenőrzési rendszer a társadalombiztosítási önkormányzat vagy az egészségpénztár bármelyik irodájában?
Milyen alapon fizettette ki az előző vezetése az egészségpénztárnak ezt a vényellenőrzési rendszert, amennyiben nincs a birtokukban?
Valóban szüksége van-e az Over készíttetőjének és készítőjének olyan adatokra, amelyek az állampolgárok törvényben rögzített jogait sértik?
Összesen a járulékfizetőknek eddig a vényellenőrzési rendszer mennyibe került, és ezeket az összegeket milyen jogcímen fizette ki az egészségbiztosítási pénztár előző vezetése?
Van-e összefüggés a között, hogy az Overt elkészítő cég vezetőjének egy másik érdekeltsége vásárolta meg azt a CM-klinikát, amely CM-klinikára az 1994-es, illetve '95-ös állami számvevőszéki jelentések alapján is jogtalanul történtek kifizetések.
Amennyiben van összefüggés a két esemény között, és nemcsak véletlen egybeesésről van szó, akkor jogos-e az a feltételezés, hogy ezzel az adásvétellel - tehát a CM-klinika eladásával és megvételével - valójában lehetőséget teremtettek arra, hogy a jogtalanul kifizetett pénz a biztosítási alapba visszakerüljön, és így tulajdonképpen a CM-klinika ügyében folytatott és folytatandó vizsgálatok lezárhatóak legyenek?
Kérem az összes kérdésemre a választ, és azzal a kéréssel fordulok a miniszter úrhoz, hogy amennyiben a kérdések bármelyik része az ön számára sem világos, egy teljes körű vizsgálatot rendeljen el mint a kormány részéről a tb-önkormányzatok felügyeletével megbízott minisztérium vezetője. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir