CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Valóban nagy aránytalanság van a törvényhozás munkájában, és emögött nyilván a kormány munkája áll, hiszen ő terjeszti elő a törvényjavaslatokat.
Én is szeretném felhívni a figyelmet arra a rendkívüli aránytalanságra, mely a parlamenti ciklus eleje és a vége között fennáll. Pusztai Erzsébet számokkal illusztrálta a jelenlegi helyzetet; én ezt megtoldom azzal, hogy a ciklus hátralévő részében ez az aránytalanság várhatóan még fokozódni fog. Ennek az alapvető oka szerintem az, hogy a ciklus első évében tulajdonképpen mulasztásos dolgok történtek. Az egyik szabaddemokrata képviselő, aki jelenleg itt is körünkben van... (Bauer Tamás bólogat.), '95 elején, a Bokros-csomag kihirdetésekor szinte felkiáltott, hogy végre a kormány elkezdett dolgozni. Emlékeztetek rá... (Bauer Tamás: Nem ezt mondtam.) - lehet, hogy nem pont ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege.
Emlékeztetek rá, hogy a privatizáció, ami annyira fontos a gazdaságszerkezet szempontjából, szintén késedelmet szenvedett, és maga a privatizációs szervezetet meghatározó törvény is egyéves késéssel került meghatározásra. Emlékeztetek rá, hogy eme aránytalanság mellett milyen cikcakkok voltak itt a parlamenti munkában, elsősorban egy erőteljes bevételi szemlélet működése következtében. A múlt év elején villámgyorsan módosítani kellett azt az előlegrendszert, ami nagy problémákat okozott; ismeretes, hogy ennek az évnek az elején is módosítani kellett a kistermelőkre vonatkozó szabályokat.
Ugyanakkor itt állunk lassan a ciklus vége felé közeledve, és olyan súlyos kérdések, mint az agrárprogram, az ezzel kapcsolatos törvényhozás, a kisvállalkozói törvény, amely szintén küszöbön áll, és itt van a nyugdíjreform, társadalombiztosítási reform - ezek mind a ciklus végére maradnak. Ezek valóban aránytalanságok. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir