DR. PETŐ IVÁN

Full text search

DR. PETŐ IVÁN
DR. PETŐ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Torgyán képviselő úr felszólalása engem személyesen nem tud érinteni. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) Az ilyen színvonalú felszólalások, azt hiszem, nem vehetőek komolyan: frakcióvezetőként kértem szót.
Egyértelművé szerettem volna tenni azt, hogy természetesen Torgyán József - hála Istennek - nem azonos a magyar néppel. Ha én Torgyán Józsefet kritizálom, esetleg a Kisgazdapárt politikáját kritizálom, az nem a magyar nép ócsárlása. Ellenben azt érdemes itt napirend előtt is elmondani, hogy azt az álláspontomat fejtettem ki és ismétlem meg, hogy a Kisgazdapárt vezetője nem a megoldását kereste a hét végi nyilatkozataiban és a múlt heti tevékenységében a mezőgazdasági problémáknak, hanem a felfordulás pártfogójaként olyan (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból: Így van, így van!) nyilatkozatokat tett, ami a kedélyek izgatására alkalmas. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Torgyán képviselő úr benyújtott a parlamenthez egy költségvetést módosító indítványt, amit kezdő képviselő korában is mindenki tudott, hogy alkalmatlan a tárgyalásra: 60 milliárd forintot kíván a mezőgazdasági kiadásokra fordítani anélkül, hogy megjelölné, a magyar nép melyik részétől kívánja a 60 milliárdot elvonni. Így mindannyian tudnánk népszerű dolgokat mondani: a tollunk mindent elbír, egy költségvetésben 60 milliárd forintot nem lehet elővenni bárhonnan.
Másrészt azt is érdemes elmondani, hogy Torgyán képviselő úr nem ismeri a magyar mezőgazdaság problémáját; nem ismeri azt a problémát, hogy nemcsak a pénz mennyisége számít a mezőgazdasági támogatásnál; legalább annyira számít az, hogy milyen módon, hova jut ez a pénz. Itt a fő probléma az, hogy a mezőgazdasági támogatások nem oda jutnak, ahova jutniuk kellene. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir