BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! A Fidesz-Magyar Polgári Párt, amikor a tisztelt Ház a környezetvédelmi törvénytervezet egy csomagját összeállította, több képviselőtársunkkal együtt kezdeményezte, hogy az országgyűlési határozat tartalmazza az állatok védelméről szóló törvénynek is a megadott határidőre történő beterjesztését.
Nagy sajnálatunkra mind ez idáig - a parlamenti határozat ellenére - ez nem történt meg. Mi úgy véljük, hogy ennek a törvénynek az önkormányzatok számára, az állatot tartók számára, a nemzetgazdaság számára, az európai integrációban az állatok exportjából, az élő állat exportjából és más ügyekből kifolyólag rendkívüli hatása van. Nemcsak a kedvtelésből tartott állatok iránti szeretet, érdeklődés és tartási körülményei teszik indokolttá e törvény beterjesztését és elfogadását, hanem a nemzetközi kereskedelemben és a nemzetgazdaság élőállatexportjában is meghatározó jelentősége lehet, hogy miként részesedhetünk az európai integráció egyes előnyeiből és hátrányaiból.
Ezért a Fidesz-Magyar Polgári Párt rendkívül fontosnak tartja, hogy egy jó és az európai integráció jogharmonizációs fejezeteivel együttgondolkodó törvény kerüljön benyújtásra, hiszen a társadalom és a gazdaság minden résztvevője várja e törvény benyújtását és megszületését. Az eddig több változatban benyújtott törvénytervezet elég eklektikus megfogalmazásokat tartalmaz.
Tisztelettel kérdezem államtitkár asszonyt, mikorra várható, hogy a parlament elé kerül, milyen változtatásokat fognak eszközölni, és mikor várhatjuk az állatok védelméről szóló nagyon fontos törvény benyújtását és megvitatását. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir