DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Tegnap napirend előtti hozzászólásban Szabad György képviselőtársam emlékezett meg Esterházy János halálának 40. évfordulójáról. Esterházy János grófról, aki országgyűlési képviselő is volt. Így tehát a magyar parlamentben történt egy megemlékezés.
De történt egy másik megemlékezés is, mégpedig március 7-én itt, a Parlament épületében. Képviselőtársaim bizonyára nem tudnak, hiszen nem is nagyon tudhatnak róla. Hogyan is történhetett ez?
A meghívót megmutatom, mert érdekes. Az évforduló alkalmából tartandó tudományos emlékülésre szól, melyet a Határon Túli Magyarok Hivatala és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának történettudományi tanszékcsoportja rendezett március 7-én délelőtt 10 órakor a Magyar Országgyűlés kongresszusi termében.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nézzenek rá erre a meghívóra! (Körbemutatja a meghívót a teremben.) A magyar Parlamentbe egy emlékülésre ilyen meghívóval hívta meg a Határon Túli Magyarok Hivatala, akit meghívott, köztük a diplomáciai testületeket is. Ha meghívta volna, tisztelt képviselőtársaim.
De a meghívó nem jutott el a meghívottakhoz. 7-én az emberek nagy része még nem kapta meg a meghívót, de a felvidéki magyarság képviselői még vasárnap sem kapták meg. Hogy a leadott protokoll-listákról kiket húztak ki és miért, az egy másik kérdés. Nem ez az igazi kérdés, hanem az, tisztelt képviselőtársaim, hogy mi történhetett itt, a Határon Túli Magyarok Hivatala mit tett, mondhatnám szebben: mit művelt ebben az ügyben! Hogyan történhet meg, hogy a volt pozsonyi országgyűlési képviselő, a magyarság egyik legnemesebb képviselője emlékünnepségét ilyen szégyenletes módon rendezik meg a Magyar Országgyűlésben. Várom miniszter asszony válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir