KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy vélem, azt senki sem vitathatja, hogy Budapest főváros közlekedése, sőt, Budapest és az egész agglomeráció közlekedése szempontjából elengedhetetlenül fontos a Budapestet körbeölelő, úgynevezett M0-ás körgyűrű megépítése.
A gazdasági nehézségek ellenére a motorizáció üteme minden várakozást felülmúl, és ma már el sem tudjuk képzelni, miként alakult volna az M0-ás útszakasz megépülése nélkül dél-budai és dél-pesti térségünk közlekedése. Budapest belső részét elsősorban a tranzitforgalom miatt, a pesti peremkerületeket pedig a keresztirányú forgalom miatt már szinte elviselhetetlen forgalmi terhelés éri. Ezért Budapest egészének - és ezen belül minden egyes kerületnek - közérdeke a körgyűrű megépítése. Ugyanakkor teljes mértékben egyetértek képviselő úrral, hogy ezt úgy kell megvalósítani, hogy az új vonal, amely a keresztirányú és a tranzitforgalmat hivatott átvenni, és ezzel tehermentesíteni a kerületet, ne okozzon nemzetközi és a hazai előírásokat meghaladó környezeti károkat.
Meggyőződésem, hogy az új nyomvonal kiválasztása és az egyes szakaszok építési módjának meghatározása során erre mód nyílik. Ugyanakkor elengedhetetlennek tartom, hogy a lakosság körében olyan tájékoztató munkát végezzünk, amelynek során a hatástanulmányokkal egyértelműen megnyugtathatjuk a lakosságot és a XVI. kerületben élőket, hogy javulni fognak a közlekedés feltételei a kerület egészében, ezen belül Árpádföldön is. Ugyanis mindenképpen olyan megoldást kívánunk választani, amely az Árpádföldön élőknek is a jelenleginél kisebb forgalmi terhelést fog eredményezni.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir