VARGA JÓZSEF

Full text search

VARGA JÓZSEF
VARGA JÓZSEF (MSZP): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy a részletes vitában mindenképpen szólni illik arról, hogy az a módosító javaslat, amit mi beadtunk, nem a jelentés tartalmát kívánja megváltoztatni. Szó nincs arról, hogy ehhez a jelentéshez bármelyik képviselőtársam utólag hozzá kívánna nyúlni. Arról viszont igen, hogy e jelentés tartalmát megismerve, kellően áttanulmányozva megpróbáljon olyan következtetéseket levonni, amelyek valóban elősegíthetik hasonló ügyek intézését. Ezek közé tartoznak azok a javaslatok, amelyekről Demeter képviselőtársam is olvashatott a módosító javaslataink között.
Úgy gondolom, hogy kár lenne a jelentésre szorítkozni akkor, amikor bizonyos kifejezések, amelyekkel úgy gondoljuk, hogy a közvéleményt befolyásolni lehet... Nem a közvéleményről formálunk képet, hanem azokról, akik különböző kifejezésekkel befolyásolni akarják, méghozzá károsan akarják befolyásolni a közvéleményt. Ezek a szavak - konkrétan itt az olajgate-ről van szó - nem egy jegyzőkönyvből olvashatóak vissza, ha igényli képviselő úr, ennek a listáját el tudjuk készíteni, és át tudjuk adni az ön számára, mert bizonyára ön is emlékszik rá, hogy "kinyílt a kapu, és ezen aztán áramlottak az információk". Szabad fordításban először talán ennyi idézet.
Úgy gondolom, hogy a tárgyalások folytatására vonatkozó kérdéskör szintén nem okafogyott, tehát egy bátorítás, egy biztatás ebben az időszakban is elkel, annál is inkább, mert e vizsgálat elég hosszú időtartama sajnos sokakra bénítólag hatott. Talán nem annyira a kormányra, de azokra a gazdasági szereplőket, akik valóban különböző vádakat kaptak ez alatt az időszak alatt, mindenképpen.
Úgy gondolom, hogy a képviselő úr azon állítása, amikor arról szólt, hogy talán a jelentésben kellett volna szólni az ellentételezésről, nem igazán helytálló, hiszen ő arra hivatkozik, hogy a jelentés összeállításakor ezek a kérdések nem merültek fel. Több alkalommal folyamatosan azt vitattuk, hogy az ellentételezés barterügylet-e avagy egyszerű kereskedelmimérleg-javítást előirányzó kereskedelmi áruforgalom. Hosszú órákon keresztül vitattuk, hogy melyik a valós, melyik tudjuk alátámasztani a rendelkezésünkre álló információk, dokumentumok alapján.
Ezzel összefüggésben hangzott el az is, hogy a külkereskedelmi mérleg egyensúlyának javítására hozott intézkedések (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) tulajdonképpen...

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir