DR. BARÁTH ETELE

Full text search

DR. BARÁTH ETELE
DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! A Torgyán frakcióvezető úr által elmondottakra szerettem volna egy-két szóval reflektálni. Egyrészt nem értettem, hogy most tulajdonképpen tetszik neki, támogatja-e vagy sem, mert az elején azt mondta, hogy támogatja, de a végén azt mondta: felháborodott, hogy ilyen a parlament elé kerül.
Szíves figyelmét szeretném azért felhívni arra, hogy a Kisgazdapárt képviselői is egyhangúlag támogatták a bizottságban ennek az előterjesztését és az összes többit, amit azt megelőzően elmondottam volt. Tehát itt valami különbség is lehet akkor a helyzet megítélésében önök között.
(20.50)
Szeretném a figyelmet felhívni arra is: egy miniszterelnöki konferencia, amely egyúttal parlamenti nyílt nap volt, nem hoz döntést, főleg ilyen dolgokban nem hoz döntést. Az egy olyan vitafórum, ami egyébként nagyon jól illeszkedik - és Európában is megcsodált - a magyar parlamenti demokráciába, annak eljárási lehetőségeibe. Rendkívül nagy sikere volt, és nagyon sajnálom, hogyha esetleg Torgyán úr nem kapott róla híradást. De amint itt elhangzott, ezek a szervezetek részt vettek rajta, és a határozati javaslatban megfogalmazott szándékoknak igenis hangot adtak.
Azt hittem, Torgyán úr esetleg azért fog felszólalni, mert van egy kis hiba ebben az előterjesztésben. Ezt a koncepciót az illetékes bizottságok elé kell terjeszteni. Azt hittem, Torgyán úr azért fog szólni, mert szeretné, ha ez a parlament plenáris ülésén is elhangozhatna, mert úgy értékeli, hogy a magyar turizmus fejlesztési koncepciója oly nagy jelentőségű adott esetben a vidék fejlesztése, a területfejlesztés, az agrárium szempontjából, hogy nagyon jó volna, ha egy ilyen lényeges témát, ami a nemzetgazdaság más ágazatait, az infrastruktúra-fejlesztést és egyebeket is érint, a parlament plenáris ülésén is meg kellene vitatni, s nem csak bizottsági üléseken.
Azt gondolom, egy ilyen jellegű módosítást nagyon szívesen fogadnánk, ha az elnök úr egy ilyet benyújtana számunkra, mert úgy ítéltük meg, hogy ez ilyen mértékű és ily magas rangú határozati javaslat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir