BOTKA LÁSZLÓ

Full text search

BOTKA LÁSZLÓ
BOTKA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen az államtitkár úr válaszát. Valóban, ez idáig is a dél-alföldi együttműködés keretében nagyon sok konkrét elképzelés fogalmazódott meg a közös infrastruktúra-fejlesztésen, az úthálózat-fejlesztésen túl az új határátkelőhelyek megnyitása tekintetében is, gondolok itt az államtitkár úr által is ismert kiszombori határátkelőhely kérdésére. De a technológiai, kulturális, tudományos, oktatási területen is már készen vannak azok a projectek, amelyek való igaz, ez idáig a szomszédos országok kormányainak, érintett önkormányzatainak jóváhagyására vártak.
Mi is úgy gondoljuk, hogy a regionális együttműködések nem pusztán és nem kizárólag regionális érdekeket testesítenek meg és képviselnek, hanem országos érdeket is, hiszen az európai integrációs folyamat sokkal többet jelent, mint az integrációs szervezetekkel kiépített fejlődő kapcsolatrendszer, de a mi véleményünk szerint is magában foglalja a keleti szomszédokkal, így Romániával és Szerbiával kialakítandó új kapcsolati formákat is.
Ebben a helyzetben úgy gondolom, hogy fokozottabb támogatásra van szükség a kormányzat és a külügyi vezetés részéről. Nagyon örülök és nagyon köszönöm, hogy államtitkár úr (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) ma a válaszában itt utalt arra, hogy erre számíthatunk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir