DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Van a kormánynak megalapozott terve. Szeretném arról is tájékoztatni önt, hogy tegnap a közigazgatási államtitkári értekezlet - amelyen részt vett a Legfelsőbb Bíróság és a Legfőbb Ügyészség, akik szakmailag talán a legnagyobb illetékességgel rendelkeznek ezen a területen - tárgyalta azokat törvényjavaslatokat, amelyek részét képezik ennek az igazságügyi reformcsomagnak.
A szakmai egyetértést, amit ön hiányol, és ami természetesen soha nem lehet teljes ilyen volumenű kérdéseknél, de azt az szakmai minimumot, az a szakmai konszenzust, amely a legfontosabb kérdésekhez szükséges, kormány bírja. Hiszen a koncepció elfogadásánál is részt vettek a kormány ülésén mindazok, akik szakmai oldalon érdekeltek a koncepció megvalósításában; az előterjesztést, a javaslatot, a koncepciót támogatták.
Ami pedig az ön kérdésének második felére vonatkozik, képviselő úr: a közvéleményt addig természetesen nem lehet tájékoztatni a regionális bíróságok székhelyéről, amíg ez a döntés nem született meg. Ezt a döntést alaposan elő kell készíteni. Ez az előkészítő munka most már több hónap óta tart, és ennek keretében nagyon sok szempontot kell figyelembe venni: a földrajzi megközelíthetőséget, az ott működő bíróságok állapotát, az ügyek feltételezett számát, és nyilvánvalóan figyelembe kell venni bizonyos jogi tradíciókat is, amelyek Magyarországon a regionális szintű bíróságokat a korábbiakban jellemezték.
Ezek a munkák, képviselő úr, befejezés előtt állnak, és néhány héten belül, nagyon rövid határidőn belül a közvélemény is, az érintettek is és ön is tájékoztatást kaphat arról - de holnap valószínűleg még az albizottság ülésén is -, hogy hol lesznek Magyarországon a regionális bíróságok. Kérem, fogadja el válaszomat. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir