DR. SZABAD GYÖRGY

Full text search

DR. SZABAD GYÖRGY
DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm szépen. Nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát a következő okok miatt. A locsolásra felhasznált vizet - ellentétben az egyéb szennyvízzel - célszerűen használják fel a kertészek, amikor a talajra locsolják, ahol a dísz- vagy haszonnövény nő. Ezt a föld beissza.
(15.30)
Jó lenne államtitkár úr válasza akkor, hogyha a kertésznek vagy a kertészkedőnek módja lenne órát felszerelni. Legyen szabad a rendelkezésemre álló levélanyaggal igazolni, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek, illetve Vízművek elzárkóztak ilyen megoldás elől. Sem órát rendelkezésre bocsátani olyan helyen, ahol külön ennek a felszerelésére a technikai feltételek meglennének, nem biztosítottak, még kevésbé, s ez is válasz államtitkár úrnak a konkrét kérdésre: nem vállalják a leolvasással járó külön költséget. Tehát ez a válasz, azt kell mondanom, léggömbhámozó jellegű, mert megoldhatatlan.
Én úgy gondolom, hogy itt világosan különbséget lehet tenni, mégpedig ingatlanról ingatlanra haladva, azon vízbekötésekkel kapcsolatban, ahol a felhasznált víz valóban kerti felhasználásra kerül, és ez nem lebecsülendő terület.
Másfelől azt kell mondanom, hogy szinte a fogyasztó arculcsapása az, ha 10 százalékos kedvezményt kívánnak adni locsolás címén akkor, amikor 100 százalék nem megy a csatornába. Ilyen körülmények között - utolsó mondatnál tartok -, azt hiszem, az elkeseredett ember még Horatius, Voltaire vagy Berzsenyi tanácsával sem élhet, hogy elkeseredésben művelje kertjeit.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir