T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönjük kérdését, mert ahogy itt már a parlamentben is elhangzott, ez az a kérdés, amiben nagyon sokan egyetértünk. A kormány e tekintetben képviselő úr mondandóját helyesli és tevékenységével is ezt a célt kívánja szolgálni, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy a gazdaság versenyképességének a növelése az egyik nagyon fontos cél, és e tekintetben fontos az innováció, a kutatásfejlesztés eredményeinek gyors ipari alkalmazása.
Ebben a Házban már itt napirend előtt jó pár dolgot elmondtak a képviselő urak és a képviselő asszony; szeretnék egypár tényt rögzíteni.
1997-ben a költségvetésből 30 százalékkal több forrás áll rendelkezésre a kutatásfejlesztésre, mint '96-ban; ez '96-ban 3 milliárd 750 millió volt, '97-ben 4 milliárd 800 millió. Természetesen ezen kívül a tudományhoz kapcsolódó felsőoktatási intézmények forráslehetőségei is jelentősen nőttek, de el kell mondani azt, hogy a kockázati tőketársaságokról szóló törvénytervezetet vélhetően a kormány májusban fogja tárgyalni és remélhetőleg szeptember 30-áig az Országgyűlés elé kerül, hiszen köztudott, hogy ez a forma is az innovációt, a kutatásfejlesztést segítheti.
De el szeretném mondani még azt a tényt is, hogy ma már vannak olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy a multinacionális cégek is elhozzák kutató-fejlesztő tevékenységeiket Magyarországra, ami nyilvánvalóan a modernizációt, az innovációt is szolgálja, például itt van a GE-nek az ilyen jellegű tevékenysége.
Egyetértünk képviselő úrral abban, hogy a kis- és középvállalkozások fejlesztése, műszaki fejlesztésbe való bevonása fontos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és itt a kamarák 300 millió forintos pénzösszegét szeretném megjelölni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir