RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Igen tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Az ország vidéki lakosságának jelentős része súlyos anyagi és gazdasági körülmények között él. Ez akár kormánypárti, akár ellenzéki hozzászólásokban is látható volt a délelőtti parlamenti vitában. S a terhek csak folyamatosan növekednek a meghozott törvények kapcsán. Ezt világosan jelzik az egész országot átszövő utcai tüntetések, elégedetlenségek, mely az újabb terhek - adó, tb -, bankbotrányok elleni tiltakozás folyamata. Most már van ebben az országban egy világos folyamat és üzenet: növekvő költségvetési hiány, mindennapos korrupciós botrányok, állami költségvetési intézmények több száz milliárdos köztartozása.
Az üzenet pedig az, hogy a kormány a rendcsinálás közepette - egyre nagyobb a pénzügyi, erkölcsi rendetlenség, káosz - saját állami vállalatainak pénzügyi helyzetét, tartozását nem rendezi, ezért nincs más megoldása és üzenete a vidék, a kistermelők felé: fizessétek meg az állam, a kormány által előidézett több száz milliárdos pénzügyi hiányt, az elherdált sikerdíjra kifizetett óriási forintösszegeket!
Kérdezem ezért az államtitkár urat, hogy hány milliárd forint köztartozásuk van az állami vállalatoknak, és ezt miért a mezőgazdasági dolgozókkal akarják megfizettetni? Milyen intézkedéseket tett a kormány, hogy a köztartozásokat beszedje, és nem azt a módszert választja, hogy újabb és újabb adókat találnak, főznek ki a Pénzügyminisztérium boszorkánykonyháján? Kérem államtitkár úr válaszát. (Taps a KDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir