FRITZ PÉTER

Full text search

FRITZ PÉTER
FRITZ PÉTER (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. A magam részéről rendkívül fontosnak tartom a parlament azon intézményrendszerét, hogy az elmúlt kormányzati ciklussal ellentétben most parlamenti vizsgálóbizottságokat hoz létre, hogy a kormányt vagy pedig állami tulajdonú vállalatok működését ellenőrizze - ez nagyon fontos. Éppen ezért a magam részéről alapvetően helyesnek tartom, hogy ebben a kérdésben vizsgálat indul.
A címmel és a tárggyal van a gondom, amit természetesen nem óhajtok megváltoztatni; de éppen egy most zajló és a napokban lezáruló vitában kiderült, hogy ha nem jól állapítjuk meg egy vizsgálat címét és az nem teljesen egyértelmű, akkor ebből sajnos bonyodalmak támadnak később, és akkor lehet, hogy ez is egy évig fog elhúzódni, és igazából ez a vizsgálat nem fogja betölteni azt a szerepet, amit szánunk neki, és amivel alapvetően valamennyien egyetértenénk.
A magam részéről annak örülök, hogy az előterjesztő képviselőtársam a sajtóértesüléseket hiteles forrásnak tekinti - a korábbiakban ez így nem hangzott el -, mert tulajdonképpen másra nem tudunk támaszkodni, mint sajtóértesülésekre; de ha a sajtóértesülések ilyenek, akkor én is egyetértek azzal, hogy ezzel kapcsolatban vizsgálatot kell indítani.
Ami a gondom: elhangzott itt egy olyan szó, hogy "tocsikolás", ami azért - Ivanics képviselőtársamnak mondom -, akarjuk, nem akarjuk, nem egy jóindulatú megközelítése a kérdés vizsgálatának... (Egy közbeszólásra reagálva:) Tudom, nem ön mondotta.
Jó volna, ha jelzők nélkül, minősítések nélkül próbálnánk nekivágni ennek a vizsgálatnak, és amiben lehet módosítani rajta - és amiben módosítani kell -, próbáljunk módosítani, és akkor talán ez a vizsgálat sikeres lesz.
(22.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir