DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Emlékeztetem önöket arra, hogy a gyes jövedelemhatárának megemelése nem véletlenül és feledékenységből maradt el. Emlékeztetem önöket arra, hogy tavaly a költségvetés benyújtásakor a kormány egy olyan javaslatot tett a parlament asztalára, amiben a családi pótlék jövedelemhatárát sem szándékozott megemelni. Ezért nem került bele a költségvetési törvénybe a gyes jövedelemhatárának megemelése.
Itt a parlamenti szakaszban kormánypárti képviselőtársaim dolgozták ki azt a javaslatot, hogy hogyan is emelkedjék meg ez a jövedelemhatár, és milyen szerkezetben emelkedjék a családi pótlék. Ha feledékenységről beszélhetünk, legföljebb képviselőtársaim feledékenységéről - és a mi magunk feledékenységéről - beszélhetünk, hogy nem vették észre, hogyha az eredeti előterjesztésből hiányzott, akkor ezt valamilyen módon nekünk meg kellene oldani. Valószínűleg Házszabály szerint nem is lett volna mód, hiszen akkor a törvényjavaslat nem érintette a családi pótlékról szóló törvénynek ezeket a pontjait.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Néppárt természetesen megszavazta most ezt a javaslatot, és nagyon reméljük, hogy a kormány legközelebb - egy költségvetési tervezet benyújtása előtt - legalább a saját képviselőcsoportjával konzultálni fog arról, hogy mi az, amit a képviselők támogatni tudnak, és mi az, amit nem tudnak elfogadni.
Ezzel együtt én is megismétlem: nem értünk egyet azzal, hogy az anyasági támogatást jövedelemhatárhoz kötik, hiszen ezzel jó néhány család számára olyan elviselhetetlen jövedelemveszteséget jelent egy gyermekszülés, amit a család rendkívül nehezen vagy egyáltalán nem tud vállalni. Ezért az igen szavazatunk nem a módszer támogatását jelenti. Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir