DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Természetesen mindenkinek jogában áll, hogy lobbylistát állítson össze. Minden képviselőtársamat megértem, aki azt szeretné, hogy például a választókörzete, vagy több választókörzet fejlődését elősegítő projektek bekerüljenek az országos tervekbe.
Ezzel kapcsolatban emlékeztetni szeretném képviselő asszonyt, hogy valóban az országos területfejlesztési koncepció - amely a közelmúltban vált ismertté elveiben - még nem tekinthető véglegesnek. Jelenleg tárcaközi egyeztetés előtti fázisban tart, ahhoz még a minisztériumok is tehetnek észrevételeket, nyilván tesznek is.
Hozzá kell azonban tennem, hogy az általam megismert lobbylistákban olyan kisebb fejlesztések is szerepelnek - valóban van néhány nagyobb is, de a kisebbek között számos bekötőút megépítése is szerepel -, amelyeket elsősorban az úgynevezett kistérségi programokban, majd pedig a regionális koncepcióban kell megjeleníteni. Ezeket az alulról jövő programokat össze kell hangolni az országos területfejlesztési koncepció infrastruktúra-elképzeléseivel. De nagyon szeretném hangsúlyozni, nyomatékkal, hogy mindenképpen elsőbbséget élvez a parlament által a múlt évben elfogadott közlekedéspolitika, illetve vízügypolitika, amiket itt vitattunk meg - nagyon sokszor vitatkoztunk róluk -, és az ezekkel kapcsolatos kiemelt kormányzati feladatok.
Az elmondottakból az következik, hogy egyes javaslatok illeszkedhetnek a hálózati elképzelésekhez, mások lényegesen eltérhetnek attól. Megjegyzem, hogy ezek az igények is reálisak lehetnek, jelenleg azonban finanszírozási gondok miatt ezeket még nem lehet megvalósítani.
A végleges prioritások kialakítása előtt a parlamentnek lehetősége lesz arra, hogy a kormány által a - reményeink szerint - közeljövőben beterjesztendő területfejlesztési koncepciót részleteiben megvitassa, a javaslatokat megtegye, és akkor kell eldönteni, hogy ezek összeegyeztethetők-e a parlament által elfogadott közlekedéspolitikával, illetve vízügypolitikával. Azt hiszem, az előtt ezt lehetetlen megtenni.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir