IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársak! Szeretnék szólni a Pomázi Munkaterápiás Intézet ügyéről, konkrétan arról, hogyan lehetséges az, hogy az intézet mentes volt a kárpótlási terület kijelölése alól. A pomázi, csobánkai, budakalászi magángazdáktól államosított terület jelenleg is a birtoklapokon a magyar állam tulajdona. Kezelői jog esetenként volt feltüntetve a Munkaterápiás Intézet részére. Régebben azért utasították el a kárpótlásra való kijelölést, mert a terület az egészségügyet, a betegek gyógyulását szolgálta. Ez nem volt igaz, mert ha azt szolgálná, úgy most felszámolni sem kellene, főleg nem szabadna eladni a földet.
Birtokomban van azon kb. 360 hektár terület telekkönyvi kivonata, amelyet már eddig is eladtak, átírattak. Bagóért adták el, hiszen négyzetméterenként négy-hat forintot kértek érte. A lakosságnál viszont - földhiány miatt - jelentős mennyiségű kárpótlási jegy maradt.
Jelenleg is folyik a föld eladása, hiszen március 6-ára hirdette meg a Napi gazdaságban és a Magyar Hírlapban a Citifund Kft.-n keresztül az újabb földterületek eladását a Munkaterápiás Intézet.
Kérdezem a miniszter urat: Szabad-e a kormányzatnak abban közreműködni, hogy Budakalász, Csobánka és Pomáz lakosságát furfanggal kirekesszék a kárpótlásból. Várom válaszát. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir