VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Nemrégiben a lapok beszámoltak arról, hogy a nagyobbik kormánypárti frakcióban újra felmerült a képviselői alap létrehozásának ötlete. A javaslat szerint minden egyéni mandátummal rendelkező képviselő 10 millió forintos keretet kapna az indoklás szerint választókerülete fejlesztésére. Ennek forrása a koncepció szerint az Országos Területfejlesztési Alap lenne. A hírek szerint az ötlet olyan szinten van, hogy Lamperth Mónika MSZP-s frakcióvezető-helyettes asszony már átküldte ezt a tervezetet Baja Ferenc területfejlesztési és környezetvédelmi miniszternek.
Tisztelt Államtitkár Asszony! Felmerült rögtön a kérdés, hogy kinek használ ez az ötlet. 176 egyéni választókörzet van az országban, ebből 149 MSZP-s egyéni mandátum - tehát ez azt jelenti, hogy ez az ötlet 84 százalékban az MSZP frakciójának kedvez. Ha ehhez hozzávesszük a kisebbik kormánypárt frakcióját is, akkor ez 166 képviselőt jelent, vagyis az MSZP-SZDSZ kormány 94 százalékban kedvezményezettje ennek az ötletnek. Az összeg nagysága - nyilván ki lehet fejben számolni - 1,7 milliárd forintot jelent. Szeretném emlékeztetni önöket arra, hogy a tandíjbevételből körülbelül hasonló nagyságrendű összeget reméltek. Most úgy tűnik, hogy erre a féle fejlesztésre van forrás.
Tisztelt államtitkár asszony, azt kérdezném attól, hogy ön ebből a keretből milyenféle területfejlesztést lát megvalósíthatónak; ellenőrizhető-e ez a pénz, ha ez az ötlet törvényjavaslat formájában beérkezik a Ház elé és megvalósul; hogyan történik az elszámolása; támogatja-e egyáltalán a kormány ezt az elképzelést; és Baja Ferenc miniszter úr - vagy ön, ha részt vett ezen az MSZP frakcióülésen - ott helyben támogatta-e ezt a javaslatot vagy sem. Tisztelettel várom a válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir