ZWACK PÉTER

Full text search

ZWACK PÉTER
ZWACK PÉTER (független): Köszönöm szépen. Tisztelt Házelnök Úr! A Házszabály 118. §-a alapján szeretnék Kuncze Gábor belügyminiszter úrhoz egy kérdést feltenni "Milyen kézzel fogható eredményeket mutathat fel megalakulása óta a Központi Bűnüldözési Igazgatóság?" címmel.
1996. március 6-án parlamenti vitanapot kezdeményeztem a feketegazdaság elleni küzdelem témájában. Ekkor megismételtem azt a korábban többször felvetett javaslatomat, hogy ügyészségi szervezeti keretek között kellene központi nyomozóhivatalt létrehozni a kiemelt gazdasági bűncselekmények felderítésére. A vitanapon tartott felszólalásában a miniszterelnök úr kifejezte azon szándékát, hogy létre kívánja hozni a központi nyomozóhivatalt, de a Miniszterelnöki Hivatalon belül. Ezt követően hosszú vajúdás kezdődött, amely koalíciós küzdelmekbe torkollott a feketegazdaság elleni küzdelem intézményrendszerét illetően. A koalíciós kompromisszum a rendőrség szervezeti keretei között létrehozott Központi Bűnüldözési Igazgatóság megteremtése volt. Az új szervezeti formát gyorsan létrehozták. A közvélemény irányában intenzív propagandát fejtettek ki és hatékony működést ígértek. Az igazgatóság működéséről ettől kezdve csak szórványos információkat kaptunk, azok többsége is elsősorban a névtelen feljelentési telefonokról szólt.
Mind a választóim, mind a feketegazdaság elleni küzdelemben engem támogató becsületes vállalkozók rendszeresen érdeklődnek nálam többek között a fogadóóráimon is, hogy milyen információim vannak a KBI eddigi eredményeiről. Feltételezik, hogy a témában folyamatosan érintett országgyűlési képviselőként több információhoz jutok. Miután ez, sajnos nincs így, kérem miniszter úr tájékoztatását az eltelt hónapok eredményeiről. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir