DR. BÁNK ATTILA

Full text search

DR. BÁNK ATTILA
DR. BÁNK ATTILA (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársam! Igaz az a két mondat, amit most felolvasott, a Bács-Kiskun Megyei Bíróság elnöke valóban így kezdte az átiratát, ezekkel a mondatokkal. Azonban az valószínűleg elkerülte a figyelmét, hogy összesen 145 helyen bírálta ezt a törvényjavaslatot, tehát usque egynegyed részében tartotta megváltoztatandónak ezt a bizonyos törvényt. Ez az egyik dolog.
A másik dolog - anélkül, hogy aztán visszajelentkezne képviselőtársam és egy másik... - már megtörtént. Hadd idézzek akkor a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság átiratából! Harmadik oldal második bekezdés: "Ezért a Be. novellaszintű módosítását tartanánk célravezetőnek, amely kizárólag a gyorsítás és egyszerűsítés irányába ható intézményeket vezetné be a közeljövőben." - Ezt nyilván képviselőtársam is ismeri.
Természetesen ön is tud továbbiakat idézni a Bács-Kiskun Megyei Bíróság átiratából, én pedig tudok idézni az egyéb, a szakma által a bizottsághoz intézett átiratokból, amelyek álláspontom szerint az én igazamat igazolják. Azonban az a megjegyzése, hogy a kormánypártok is mutatnak bizonyos affinitást afelé, hogy a törvényt egy időben, tehát az előbb említett két időpont helyett egy időben és később vezessék be, ez tulajdonképpen a vitának ezen részéből - eddig legalábbis - nem derül ki, hiszen itt van előttünk egy törvényjavaslat, amelyben benne vannak ezek a határidők. Lehetséges, hogy nyitott kapukat tetszik döngetni, de ehhez nyilvánvalóan egy kormányzati felhatalmazás, bejelentés vagy a törvénytervezet bizonyos módosítása szükséges.
Én változatlanul azt mondom, hogy az ön által idézett megyei bírósági elnöki kísérőlevél, illetve az abban foglaltak nem cáfolják azt, amit én idézek más beadványokból, de a szakma valamennyi képviselőjének az a véleménye, hogy ez a beterjesztett törvényjavaslat így, ebben a keretben... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) - befejezem, elnök asszony - alkalmatlan a vélt céljainak elérésére.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir