MIAKICH GÁBOR

Full text search

MIAKICH GÁBOR
MIAKICH GÁBOR, az önkormányzati és rendészeti bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Az önkormányzati és rendészeti bizottság február 4-ei ülésén tárgyalta a két előterjesztést. Hasonló következtetésekre jutott, mint a kisebbségi bizottság.
A bizottsági vitában a kormány előterjesztése után elhangzott az a közös politikai akarat, hogy a parlamentben képviselt politikai pártok nem halaszthatják tovább ennek a kérdésnek a megoldását, és akár ebben a formájában, akár ha a közös politikai akarat valamilyen közösen elfogadott módosítás alapján más megoldást javasol, akkor annak mentén, de mindenképp ennek a törvénynek a tárgyalását megkezdve születhet meg az a megoldás, hogy a kisebbségek a következő parlamenti ciklusban képviselethez jussanak.
Ezt a bizottság a szavazásban is kifejezte, ugyanis egy ellenszavazattal és a többi jelen lévő bizottsági tag igen szavazatával fogadta el az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslatot. A választási eljárásról szóló törvényjavaslatnál a bizottság egyhangúlag támogatta a javaslatot, egyetértett azzal a már az előbbi törvényben is kifejtett állásponttal, hogy vagy ezzel a megoldással, vagy egy kis módosítással kialakítható olyan közös politikai akarat itt a parlamentben az általános, majd a részletes vita folyamán, amely eljuttathat oda bennünket, hogy elfogadjuk ezt a két módosítást, és a következő parlamenti ciklusban megoldjuk a kisebbségek parlamenti képviseletét. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir