KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Azért örülök a kérdésnek, mert végre szólhatok erről a távmunkaprogramról, amely most kifejezetten arra irányul, hogy 100 millió forintjával rehabilitációs munkahelyeket teremtsen olyan emberek számára, akik fogyatékosak, és akiknek máshol munkahelyeket kiépíteni rendkívül drága volna; otthonukba elvinni a munkát más eszközökkel az esetek zömében szintén nem volna versenyképes, így aztán ezzel a módszerrel próbálkozunk. A 100 millió forint tehát éppen azt célozza meg, hogy kizárólag azok számára írjunk ki pályázatot, akik a fogyatékos embereknek rehabilitációs munkahelyeket teremtenek számítógépes távmunka útján.
Ezzel együtt fontos a nagyságrendeket is elmondani, mit fordítunk idén a célszervezetek támogatására. '96 óta, amióta a Munkaerőpiaci Alapban elkülönített alaprész a rehabilitációs forrás, nos azóta 600 milliót, tavaly 760 milliót, idén pedig 1 milliárd 600 millió forintot tervezünk fordítani rehabilitációs munkahelyek támogatására, és tudni kell, hogy tavaly is az volt a tapasztalat, hogy ennek 90 százalékát a célszervezetek nyerték el. Nincs rá ok, hogy változtassunk ezen, tehát garantálhatom önnek, hogy a szakmai elbírálás szempontjai között első helyen fog szerepelni, hogy valóban a rászorulók és a rászorulók szervezetei, valamint a velük foglalkozó foglalkoztatók kapják meg ezt a támogatást.
Ilyen értelemben tehát arra kell számítani, hogy bővülő eszközrendszer áll rendelkezésre, hogy az elosztási módban már nemcsak pályázati úton, a célszervezeteken keresztül, hanem a távmunkán keresztül is lehet növelni a rehabilitációs lehetőségeket, és azt hiszem, hogy ez azt a szándékot, amely a kormány jogalkotási terveiben szerepel - miszerint legyen törvény a fogyatékosokkal kapcsolatban -, megerősíti a pénzeszközök, a források oldaláról.
Egyébként azért is örülök képviselő asszony kérdésének, mert ez majd év közepén, amikor összegereblyézzük a pénzeket, indok lesz, hogy erre a területre irányítsuk a további, maradék pénzeket. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir