DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Megismétlem azt, amit tavaly decemberben mondtam önnek: ha azt tekintjük, hogy 3773 gyógyszer árát egyeztettük az egészségbiztosítási pénztárral, a gyártókkal, és ebből több mint 2600 gyógyszerkészítmény árában megegyezés született a támogatotti körben, akkor valóban kimutatható az a konkrét eredmény, hogy '98-ra a társadalombiztosítási támogatások átlagosan 6,8 százalékos, a fogyasztói áron számolt forgalom 8,75 százalékos, a lakossági oldalon jelentkező kiadások pedig 12,8 százalékos növekedése valószínűsíthető. Ebben természetesen benne vannak azok a példák is, amelyeket ön megemlített.
Én tudok olyan példát mondani, ahol nemhogy nem emelkedett a készítmény ára, hanem éppenséggel csökkent - ilyen például jó néhány vérnyomáscsökkentő -, vagy amelynek az ára változatlan maradt - ilyen például a Cavinton -, és természetesen azt sem árt megnézni, hogy mi az induló árpozíció; mert ha, mondjuk, egy 30 forintos térítési díjú készítmény ára 36 forint lett, az 20 százalékos emelkedés. Tehát azt gondolom, hogy ezek a kiragadott példák arra valóban alkalmasak, hogy különböző számháborúkat folytassunk le, de arra nem, hogy a valóságot bemutassuk.
(14.50)
Egyébként pedig ami a C-vitamin példáját illeti, hadd mondjam el önnek, hogy nagyon sok olyan táplálékféle van, zöldség és gyümölcs, amellyel C-vitaminból a szükséglet fedezhető, de azt gondolom, ezt nem a parlamentben kell megbeszélni. (Moraj, zaj az ellenzék padsoraiból. - Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir