VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Hiány, sorban állás, idegtépő várakozás, egyszóval káosz jellemzi annak a módosításnak a hatását, ami alapján a vállalkozóknak a tb-járulék bevallását mágneslemezen, floppyn kell ezentúl benyújtaniuk. Ennek határideje február 10., ám kétséges, hogy a kormányzati és egészségbiztosítási mulasztások miatt a vállalkozók ennek eleget tudnak-e tenni. Csak néhány problémát hadd említsek a félreszabályozás következményeiből.
A számítógépes programhoz január 20-a után lehetett hozzájutniuk a vállalkozóknak, ami azt jelenti, hogy mivel 10-éig, tehát a mai napig kell leadni a vállalkozás tb-bevallását, ember, vállalkozó legyen a talpán, aki ennek eleget tud tenni.
Másodsorban: a vállalkozónak nyilatkoznia kell arról, hogy az a lemez, amit lead, vírusmentes. Ezzel két probléma van. Egyrészt a vállalkozók jelentős részének a mai napig nincs számítógépe, ezért erről nem tud érdemlegesen mit mondani, másrészt egy vállalkozó legfeljebb arról tud nyilatkozni, hogy tudomása szerint vírusmentes, hiszen különböző programok vannak ennek a kezelésére.
Ugyancsak gondnak tartjuk, hogy a floppy-megoldás mellett nyomtatványon is be kell adni a járulékbevallást. Ez megkérdőjelezi az egész intézkedés komolyságát, hiszen nemcsak a floppyt kell kinyomtatni és ott aláírni, ezzel regisztráltatni a beadást, hanem még egy nyomtatványt is le kell adni.
Végül a program - mint kiderült - több hibát is tartalmaz. Ezt egyébként az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetője is állítja, aki megjegyzi azt is, hogy ennek véleménye szerint az az oka, hogy a kormány későn, csak novemberben adta ki azt a kormányrendeletet, amely a végrehajtásról rendelkezett.
Kérdezem tehát a tisztelt miniszter urat, nem gondolja-e úgy, hogy a kormány jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a vállalkozók megalázó és méltatlan körülmények között kell hogy a tb-bevallásuknak eleget tegyenek. Köszönöm. Tisztelettel várom a válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir