DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Remélem, ki tud szaladni a miniszterelnök úr addig, mert rá vonatkozólag lenne egy-két megjegyzésem, amit illett volna itt meghallgatnia (Dr. Szabó Zoltán: Majd tőled tanulunk illemet!); nevezetesen: felhívtam volna a figyelmét arra, hogy szokásától térjen el, és ne rendszeresen nyílt valótlanságokat mondjon itt, Ház előtt, hiszen a mezőgazdaság tönkretételében (Zaj.) a Horn-kormány jeleskedett. A Független Kisgazdapártot kizárták ebből olyannyira, hogy még a földművelésügyi minisztere, Nagy Frigyes miniszter úr is néhány hónappal ezelőtt a Kossuth rádió egy adásában elismerte, hogy bizony a Független Kisgazdapártnak volt igaza, mert reprivatizálni kellett volna (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Jaj!), és ebben az esetben a mezőgazdaság ma nem itt tartana. Sajnos a miniszterelnök úr nem figyel a saját miniszterére, mert akkor nem mondana ilyen képtelenségeket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)
Egyébként üzenem a miniszterelnök úrnak, hogy a magyar mezőgazdaságot elsősorban az a tény tette tönkre, hogy a volt kommunista párttitkárok, tsz-elnökök, tanácselnökök, főkönyvelők, párttitkárok a párttitkári takarékbetétkönyveket... (Derültség a kormánypárti padsorokban.), a párttitkári tagkönyveket átcserélték takarékbetétkönyvekre, igen tisztelt MSZP-s képviselőtársaim. Tehát tessék visszaadni a takarékbetétkönyveket és a tulajdoni lapokat, és akkor rendbe lehet hozni a mezőgazdaságot!
Ami most már a rendőrségi atrocitás kifogásolása volt, kérem, egyértelmű, hogy a Metész-tüntetés alkalmával alkalmazott rendőri brutalitást kifogásoltuk - hogy idős nővel szemben karakánoskodott a rendőrség -, a sorozatgyilkosoknál meg sehol nincs, mint ahogy Fenyő János meggyilkolásánál sem volt sehol. Eddig még nem beszéltünk arról, hogy hol követték el ezt az elképesztő gyilkosságot, a II. kerületi rendőrkapitányság közvetlen közelében, az ő fő közlekedési útvonaluknál, ami azt jelenti, hogy a gyilkosok fokozott biztonságban érzik magukat a rendőrkapitányság közelében.
Na, kérem, én úgy gondolom, ezen kellene elgondolkodni! Ha most már kérdezik, hogy mi a megoldás - mert Szekeres frakcióvezető-társam kérdezte -, ismét elmondjuk. Először is a rendőrséget meg kell erősíteni! Kérem szépen, nem Tóth Andrásból kell hirtelen tábornokot csinálni, hanem a közrendőröket kell megfizetni és megfelelő eszközökkel ellátni a rendőrséget. Emellett a polgárőrséget mindenfajta eszközzel el kell látni: pénzeszközzel és egyéb eszközökkel is megfelelő jogi védettséget kell számukra biztosítani. Egy olyan büntetőkódexre volna szükség, amely rendkívüli mértékű szigorításokat alkalmaz. Itt ismételten a Ház figyelmébe ajánljuk, hogy az emberölés minősített eseteire nézve, ideiglenes jelleggel, az emberi élet védelme miatt, de vissza kell állítani a halálbüntetést. (Dr. Szabó Zoltán: Ne ölj!) Ezzel nem lehet várni egy napot sem! (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)
Legyen szabad arra is rámutatnom, hogy természetesen a büntetőeljárási kódexet is merőben új alapokra kell helyezni. Ne a bűnözővédelem legyen a fontos, mint ahogy ezt önök beállították, hanem a bűnözők elleni eredményes harc! Kérem, azt hiszem, önmagában az a tény, hogy itt az utóbbi időben a sorozatgyilkosságok mellett tulajdonképpen egy olyan hangulat alakult ki, amikor senki nem lehet biztonságban, aki a lakását elhagyja, de már a lakásában sem lehet biztonságban, ez egyértelműen megköveteli a rendkívül gyors és határozott intézkedéseket.
De kérem, hogy a miniszterelnök ad egy hetet a belügyminiszter úrnak, ad egy hónapot a határőrségnek, ez felveti bennem a gondolatot, hogy a magyar nép pedig május 10-ig ad önöknek határidőt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), és akkor valamennyiüket nyugdíjazzuk, és rendet teszünk a közbiztonságban. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)
Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir