DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön adminisztratív offenzíváról beszélt. Ha figyelemmel követte volna az Országgyűlés múlt heti ülését, akkor ott már elmondtam, hogy a vállalkozók maguk kérték azt az érdekképviseletek útján, hogy ne a korábbi évi jövedelmet tekintsük egy tárgyév társadalombiztosítási terheinek a megállapítása alapjául, hanem sokkal rugalmasabban kövessük a vállalkozók esetében a jövedelempozíció változását hónapról hónapra.
Ami az évszázad sorbaállását illeti: maradjunk abban, hogy ez egy erős újságírói túlzás egyébként; 2-3 napig tartott az, ameddig a Fiumei úton kommunikációs hibából adódóan valóban sorba álltak vállalkozók, több százan, miközben nem jutott el hozzájuk az, hogy még a város négy másik helyén is be lehet adni ezeket a bevallásokat, és teljesen egyenértékű megoldás az is, ha az anyagokat postára adják. Arról nem beszélve, hogy természetesen a floppykötelezettség alól már maga a kormányrendelet is széles körű mentességeket biztosított.
Úgyhogy én nem szeretném hosszabban ismételgetni mindazt, amit már Varga képviselő úrnak is elmondtam, és itt a múlt héten a tisztelt Házban is megbeszéltük: a kormány is foglalkozott ezzel a kérdéssel, úgyhogy a továbbiakban, bár én nagyon jól tudom azt, nagyon sokszor hasznos, ha "ismétlés a tudás anyja" jeligével még egyszer ugyanazt elmondjuk, de most még egyszer engedje meg, tisztelt képviselő úr, hogy ezzel együtt utaljak a már elmondottakra, és még egyszer megerősítsem azt, hogy a kormány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) ezen a héten még át fogja tekinteni a tapasztalatokat.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir