DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Mélyen tisztelt Polgártársaim! 1994-ben, amikor ez a parlament megkezdte munkáját, módomban volt a Független Kisgazdapárt nevében megszólalni első alkalommal. Akkor az ülésteremben jelen lévő kormányfőnek, dr. Horn Gyula úrnak próbáltam figyelmébe ajánlani azt az óhajomat, hogy remélem, kormányzása a nép teljes megelégedésére fog végződni és folyni.
Sajnos, tudjuk, hogy a közben eltelt időszak alatt társadalmunk lényegében kettészakadt. Vannak a nyertesek, és van az az óriási tömeg, amelynek életszínvonala, sajnos, csökken, a több mint fél évszázaddal ezelőtti költői szóval a hárommillió koldus országa felé közeledünk. A Magyar Országgyűlés felvállalt olyan feladatokat, amelyek az igazság, a teljes igazság felderítését tartalmazták. Az első ülések egyikén indítványoztam a privatizációnak, tehát az állami vagyon elidegenítésének teljes kontrollálását. A Ház akkor ezt átütő többségben, csaknem 90 százalékban magáévá tette. Azóta, sajnos, ez a folyamat nem zajlott le. Igaz, hogy az általam igen tisztelt kollégám, dr. Kristóf István képviselőtársam egy csaknem hasonló indítványt pár hónappal később - több mint fél évvel - előterjesztett, és a Ház azt is napirendjére tűzte. De sajnos mind a mai napig érthetetlenül meg sem kezdődött ez a munka annak ellenére, hogy még a bizottság tagjait is megválasztotta a Ház.
Ugyancsak szeretnék rámutatni arra, hogy ez a Ház felállított egy úgynevezett bankkonszolidációt ellenőrző bizottságot. Ez a bizottság körülbelül három és fél évig dolgozott, s a munka eredményét a mai napig nem terjesztette a Ház elé. Úgy érzem, ez súlyos, döntő hiba, és súlyos kritikája annak a kormányzatnak, amely az 1994-es választásokat megelőzően azt tűzte a zászlajára, hogy az igazat ki kell mondani, és minden tényt ki kell deríteni, amelynek következtében ez a hatalmas társadalmi igazságtalanság, sajnos, a mindennapok gyakorlatává vált.
Három hét múlva ez a parlament befejezi munkáját az alkotmány szavai szerint. Sajnos, nem tudjuk, hogy mi történt, nem derült fény, nem tűntek el a fátylak, hanem a mély elhallgatás, a titkok, az úgynevezett üzleti titkok, a banktitkok, az állítólagos üzleti érdekek, úgy látszik, előbbrevalók, mint az alkotmány szavai. Talán végső pillanatban vagyunk, de én az Országgyűlés figyelmét felhívom arra, hogy ne fejezzük be a munkánkat anélkül, hogy az ország elé tárnánk az elmúlt négy vagy nyolc év történetének valódi tényeit.
Köszönöm az időt.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir