BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Államtitkár Asszony! Az elmúlt években az országos területfejlesztési koncepció vitája kapcsán ebben a gazdaságpolitikai alternatívának is minősíthető gondolkodásmódban széles körű társadalmi vita bontakozott ki - régi szóhasználattal élve. Az önkormányzatok, a megyei jogú városok, az önkormányzatok szövetségei, a gazdasági élet szereplői, a kamarák és a területfejlesztési tanácsok képviselői megvitatták a kormány által benyújtott koncepciót.
Mi mindig jeleztük, hogy késésben vagyunk, no, nem az európai integráció vitájához, hanem önmagunkhoz képest, hiszen jobb lenne, ha egy koncepció a törvény megjelenésével azonos időben kerülne benyújtásra. Késésben vagyunk, hiszen a területfejlesztési koncepciónak közel egy időben kellett volna megjelennie a közlekedéspolitikai, az energiapolitikai és más koncepciókkal.
A koncepció mintegy 9 hónap vitáját követően beadásra került, és ezt követően azt a jelenséget tapasztalhattuk, élhettük át, hogy különböző bizottságokban a kormány tisztelt képviselői a módosító javaslatokat máshogy és máshogy értékelték.
Nem a részletes vita vagy az általános vita lehetőségét akarom az azonnali kérdések órájában megjeleníteni, hiszen erre van más fórum is. Csak az eljárásmóddal kapcsolatban szeretném ismét megkérdezni államtitkár asszonytól, hogy mi a kormány gyakorlata, mihez fog alkalmazkodni egy ilyen nagy méretű társadalmi vitát követően, amikor a régiók kialakítása eldöntheti a területfejlesztésben való továbblépés sorsát, és miként kerülhetnek be a még el nem döntött dunai vízlépcsővel kapcsolatban a kistérség-fejlesztési javaslatok ebbe a koncepcióba.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir