DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! 1998. január 1-jén sok embertől sok mindent elvettek ebben az országban. Az persze örömünkre szolgál, hogy az özvegyi és a szülői nyugdíjat a Magyar Demokrata Néppárt indítványára az Alkotmánybíróság ma visszaadta.
Ezen kívül az öregségi nyugdíjminimum összegének megfelelő vagy annál kisebb jövedelemből élő idős emberektől a közgyógyellátást is elvették abban az esetben, ha havi gyógyszerköltségük nem haladja meg az 1370 forintot. Ez azt jelenti, tisztelt képviselőtársaim, hogy annak az idős, beteg embernek, aki kénytelen havi 11-12 ezer forintból megélni, de "csak" havi 1200-1300 forint a gyógyszerköltsége, az eddigiektől eltérően már nem jár közgyógyellátás.
A Néppárt által benyújtott törvényjavaslat ezen a helyzeten kíván változtatni. Úgy ítéljük meg, hogy az ilyen kisnyugdíjas embereknek a havi 1000 forint is sok. Persze, az élet megoldhatná a problémát úgy, hogy legfeljebb az orvos több gyógyszert ír fel, mert akkor már jár a támogatás, igaz, ez jobban meg is terhelné a költségvetést.
A Néppárt nevében kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy ne állítsuk ilyen választás elé az orvosokat, mármint hogy vagy csalnak, vagy pedig rendkívül nehéz helyzetbe jutnak a betegek. Ezért kérem, hogy támogassák javaslatunk tárgysorozatba-vételét, majd elfogadását.
Köszönöm. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir