DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Miután én a múlt héten adtam be ezt a kérdést, csak a múlt héten miniszterelnök úr halaszthatatlan közfeladatait látta el, ezért most ismét lehetősége lesz önnek, hogy államtitkár úr helyett meg tudja magyarázni azokat az ellentmondásokat, amelyek ezen kormányzati intézkedés mögött azért megbújnak.
Egy távozó kormánytól, egy távozó miniszterelnöktől joggal várhatja el a közvélemény, hogy illő önmérsékletet tanúsítson. Az utolsó hónapokban nem szabad a költségvetés terhére kampányolni, miniszterelnök úr. A legolvasottabb napilapban jelent meg egy olvasói levél, amelyben nem én, hanem az olvasó írta, hogy önnek kampányfogása volt a 65 év felettiek utazási kedvezménye, mert az nem ingyenes, hanem a társadalom, illetőleg az önkormányzatok állják ennek a kampányfogásnak az árát.
Szakértők szerint az a pénzügyminisztériumi intézkedés, hogy a Mol számára 40 százalékkal csökkentették a behozott kőolaj és földgáz statisztikai illetékét és vámkezelési díját, körülbelül 13-15 milliárd forintnyi nyereséghez juttatja a Mol Rt.-t, azt a céget, amely egyébként 33 milliárdos nyereséggel zárta a tavalyi évet.
A fogyasztói árakra semmifajta kihatása nincs ennek a kormányzati intézkedésnek, ugyanis, amikor a milliárdos nagyságrendű német fűtőanyag-szállítás kapcsán kérdeztem az illetékes minisztert, hogy olcsóbb lesz-e emiatt a villamos energia ára, a miniszter azt válaszolta nekem: nem. A villamosenergia-tarifák csökkentését a német atomfűtőanyag-szállítás nem teszi lehetővé. Igaz, hogy az nem a választások évében volt, miniszterelnök úr.
De szeretném megtudni: ettől változik a kormány gazdasági álláspontja?(Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir