BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kétpercesben szólok én is, tisztelt Bársony képviselő úr (Bársony András: Bocsánat, elnézést kérek!), mert 13 órakor befejeződik ez az ülés, és az elnök úr lefújja az ülést. A vitával kapcsolatosan két percben ahhoz szeretnék hozzászólni, hogy mit értünk koncepción. Mindenki mást, ez volt a tanulság számomra. Eredetileg a vita előtt gondolkodásmódnak tartottam a koncepciót. Megnéztem: elfogadásmód, nézőpont - ez a másik értelmezése; meglátás, elgondolás, ötlet; a harmadik: fogamzás, fogadtatás; és a negyedik: valamely mű alapeszméje, a benne lévő nézőpontok összegzése - ezt írja a Magyar Értelmező Kéziszótár.
Úgy gondolom, hogy a határozati javaslatban szerepel a lényege, és amit Kocsi képviselőtársam mondott, hogy a mindenkori kormány számára ad muníciót és a mindenkori parlament számára is.
(13.00)
Ezért számomra fontos, hogy a parlament ezen vitatkozik. Még fontosabb lenne, hogy a mindenkori kormány az itt, a parlament által meghatározottakat tartsa be, juttassa érvényre. Az a kormány, amelyik 600 milliárd forintot fordít egy vízierőmű létesítésére, az nem tartja be ezt a koncepciót, még akkor sem, ha az én tisztelt képviselőtársam egy adott megye koncepciójánál ezt nem fogalmazta meg.
A másik: ha a Diósgyőri Acélművekre fordított 42 milliárd forintnyi összeget, amit ez a parlament eltűrt, hogy egy tollvonással átadta egy másik vállalkozónak 1 dollárnyi összegért, akkor azokat a koncepciókat nem tartja be a mindenkori kormány. Ha most azon vitatkozunk, hogy kell-e egy budapesti rehabilitációnál egy bizonyos mű megvalósítása, mondjuk, 140 milliárd forintnyi összegért, akkor valószínű, hogy ennek az idő- és költséghatárain vitatkozunk (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), azaz kevesebb jut a vidékfejlesztésre.
Azt mondom tehát, tisztelt parlament, hogy itt ne csak az időhatárokról, hanem a felosztható összegről is (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) legyen majd vita, és a mindenkori kormánynak az arányok meghatározásánál a gondolkodásmódjában, e határozat végrehajtása e döntés alapján legyen (Az elnök ismét jelzi a felszólalási idő leteltét.) a szempontrendszerének a középpontjában.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir