DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Önnek igaza van, ami a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény 12. §-át illeti, hiszen a jogszabályt és a végrehajtási jogszabályt egy időben kell hatályba léptetni.
Azt azonban szeretném megjegyezni, hogy a fiatalkorúak pártfogó felügyeletével kapcsolatos jogi szabályzásánál egy picit más a helyzet, ugyanis a gyermekvédelmi törvény 15. § (5) bekezdése szerint a fiatalkorúak pártfogó felügyeletéről külön törvény rendelkezik. Ez a külön törvény a fiatalkorúak pártfogó felügyeletének alapvető szabályait is tartalmazó, a büntetések és intézkedések végrehajtásáról szóló 1979. évi 11. törvényerejű rendelet, és ennek a végrehajtási rendelete a jelenleg is hatályos 6/1980. OM számú rendelet, amely a fiatalkorúak pártfogó felügyeletének részletes szabályait tartalmazza.
Tehát a terület jelenleg sem teljesen szabályozatlan, bár kétségtelen, hogy mind a fiatalkorúakat érintő büntető jogszabályok időközben történt módosítása, mind pedig az új gyermekvédelmi törvénynek a hivatásos pártfogói hálózat új szervezeti helyét kijelölő rendelkezése szükségessé teszi a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét szabályozó miniszteri rendelet felülvizsgálatát.
Nem pihen a tárca jogi főosztálya - ezt azért szeretném elmondani -, befejeződött a közigazgatási egyeztetés, sőt, az érdekegyeztetés rendszerén is átment ez a szabályozás, úgyhogy semmi akadálya nincs annak, hogy a rendelet kihirdetésére két héten belül sor kerüljön. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir