DR. VARGA ISTVÁN

Full text search

DR. VARGA ISTVÁN
DR. VARGA ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Igen tisztelt Miniszter Úr! Békés megyére és annak határmenti kisvárosára rátelepedett a félelem. 1998. január 14-e óta nem látni egyetlen szülő, nagyszülő, vagy kísérő nélkül közlekedő gyereket Gyulán. A 21 napja eltűnt Szatmári Nikolett esete mélyen megrázta a közvéleményt. Vitathatatlan, hogy a rendőrség és az ott élők mindent megtettek annak érdekében, hogy a kislányt megtalálják, de sajnos eddig eredménytelenül.
Szatmári Nikolett eltűnése sajnos nem egyedi jelenség. 1998. január 27-éig 2949 eltűnt személyt tartanak nyilván, ebből a 14 év alatti kisfiú és kislány 164 fő, a 14 és 18 év közötti gyermekek száma pedig 602 fő.
A tegnap esti rendőrségi felhívás szerint - este 11 órakor volt, én legalábbis láttam - Budapesten két kislány indult el az iskolába, azonban oda nem érkeztek meg, s néhány óra alatt még tragikusabbá vált az eltűnt személyekre vonatkozó statisztika.
Miközben a belügyminiszter úr a közbiztonság fokozatos javulásáról beszél, a közelmúltban szűkebb hazámban, Eleken nemi erőszakot követtek el egy ötéves kislány ellen, Vésztőn cukrosbácsi édesgette magához az ártatlan gyereket, Orosházán az iskolából hazaigyekvő tízéves kislánnyal fajtalankodtak.
Belügyminiszter Úr! A bűnügyi statisztikák tragikus adatai, a sorozatos robbantások és utcai leszámolások, a tömeges gépkocsilopások, a rendőrség filléres napi gondjai arról győzik meg az állampolgárt, hogy nincs közbiztonság 1998-ban Magyarországon, az emberek félnek. A hétéves gyulai gyerek eltűnése kapcsán aggódó szülők kérdezik öntől, miniszter úr: ki védi meg a gyermekeinket?
Kérdezem tehát miniszter urat: mit tett és mit fog tenni annak érdekében, hogy gyermekeink nyugodtan menjenek az iskolába és haza is érjenek? (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir