ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Soron következik az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/5400. számon, az alkotmányügyi bizottság ajánlását pedig T/5400/6. számon kapták kézhez képviselőtársaim. Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr már válaszolt a vitában elhangzottakra. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslatok elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 1. és 3. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekről nem határoz az Országgyűlés. Az ajánlás 2. pontjában az alkotmányügyi bizottság a törvényjavaslat 4. §-ában a törvény 22/A. §-ának nyelvtani szövegmódosítását javasolja. Az indítványt a kormány támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 244 igen szavazattal, 8 ellenszavazattal és 42 tartózkodással elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A 4. pontban Dornbach Alajos és Szigethy István a törvényjavaslat 6. § (2) bekezdésének elhagyását javasolják. Ez a szabály a törvény hatálybalépésekor a hivatalban lévő alkotmánybírák megbízatási idejének meghosszabbodásáról rendelkezik. Az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 68 igen szavazattal, 209 ellenszavazattal és 17 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Zárószavazásra jövő heti ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir