ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Soron következik az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat záróvitája és zárószavazása. (Zaj.) Figyelmet kérek, tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztést T/5474. számon, az egységes javaslatot pedig T/5474/6. számon kapták kézhez képviselőtársaim. A záróvitára kerül sor, mert az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatot nyújtott be. A vitában azonban senki sem kíván részt venni, a záróvitát lezárom. Toller képviselő úr sem kíván válaszolni.
Most a határozathozatalok következnek. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a módosító javaslat és a törvényjavaslat elfogadásához is a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát a T/5474/8. számú ajánlás 1. pontja szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 323 igen szavazattal, 5 tartózkodással és ellenszavazat nélkül elfogadta.
Most a zárószavazásra kerül sor. Meg kell kérdeznem Kuncze Gábor belügyminiszter urat, hogy mi a kormány álláspontja. (Kuncze Gábor bólogat.) A belügyminiszter úr integet, ebből arra következtetek, hogy a kormány a javaslattal egyetért.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 318 igen szavazattal, 3 ellenszavazat és 7 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir