DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Magas beosztású rendőrtisztek érdekes tájékoztatást adtak számomra. (Moraj a kormánypártok soraiban.) Még az előző kormány idején, 1993-ban 250 darab Volkswagen Passat és Golf típusú gépkocsikat kapott a rendőrség szolgálati célokra. A gépkocsik nagy része alig futott 30 ezer kilométert, amikor már az új kormány működése alatt, az 1995. év elején ezek leselejtezésre kerültek - hangsúlyozom: rendkívül megkímélt állapotú gépkocsikról van szó a bejelentés szerint. Ezek a járművek a vevőknél elvtársi alapon, 150-250 ezer forint közötti árakon találtak gazdára. A gépkocsik valós forgalmi értéke 1-1,5 millió forint körül volt. A Belügyminisztérium úgynevezett ajándékozási akciója a legminimálisabban számolva is 160 millió forint veszteséget termelt egy tisztességes árveréssel szemben. Az így értékesített gépkocsik helyett újakat kellett vásárolni. Az új gépkocsik beszerzési ára és az eladott gépkocsik árából adódó értékkülönbözet minimálisan számolva is 160-200 millió forint volt.
Egy másik bejelentés szerint, miközben kegyelettel emlékeztünk az 1956-os szabadságharc mártírjaira, gyászoltuk halottainkat, az áldozatok ezreit, ezzel szinte egy időben Budapesten, a XIV. kerületben, a Gyarmat utca és a Nagy Lajos király út által határolt BM tiszti lakótelepen ITT és Grundig tévéket osztogattak csak úgy, grátisz (Folyamatos közbeszólások és moraj a kormánypártok soraiban.) a nyugdíjas volt elvtársaknak. Az így kiosztogatott tévék értéke több millió forint volt. Vajon honnan származott erre anyagi fedezet?
Érthetetlen a pénzpazarlás az egyik oldalról, míg a másik oldalról a rendőrség súlyos pénzhiányban szenved, az emberek milliói élnek a létminimum alatt, a társadalombiztosítás milliárdokat enged el a rendőrség köztartozásaiból, és még sorolhatnám. Megdöbbentő, hogy nem a Fortuna istenasszonytól származó pénzeket szórják ki egyesek az ablakon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hanem az állampolgárok közpénzét, és ezt csak látjuk, halljuk, de senki nem tesz semmit. (Az elnök ismét csenget.)
Kérdezem az államtitkár úrtól: van-e tudomása ezekről a korrupciót sejtető pénzszóró tevékenységekről?
Várom az államtitkár úr válaszát. (Taps az FKGP soraiban. - Zaj a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir