DR. RASKÓ GYÖRGY

Full text search

DR. RASKÓ GYÖRGY
DR. RASKÓ GYÖRGY (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A napokban nagyon sok párt - lévén, hogy megkezdte a programját - különböző tájékoztató kiadványokat szórt az állampolgárok postaládájába. Az egyikből idézek: "Kiszámíthatóbb, egyszerű és átlátható adórendszert akarunk, kisebb tb- és személyi jövedelemadó-terheket. A vállalkozások beindítását, a munkahelyteremtést és a piacra jutást kedvezményes hitelekkel és az adminisztráció csökkentésével segítjük." (Zaj a kormánypárti padsorokban.) Önök úgy gondolják, hogy ezt a választási programot valamelyik ellenzéki párt fogalmazta meg, de elárulom - és itt több szocialista párti képviselőtársam látszik ismerni jól saját programját; rázza a fejét -, ez valóban az MSZP választási programjából való idézet. (Egy taps a bal oldalról. - Közbeszólás az ellenzéki pártok soraiból: Bravó!)
Ha visszatekintünk az elmúlt négy évre, akkor azt gondolom, ezt önök is tárgyilagosan elismerik: ezen a területen semmiféle konkrét lépés nem történt, hogy egyszerűbb, átláthatóbb legyen az adózás, hogy kisebb legyen a bürokrácia, kevesebb legyen a tb-járulék, a személyi jövedelemadó-teher, és még plusz a vállalkozásokat is - gondolok a kis- és középvállalkozásokra - segítsék.
Miniszter úrtól azt kérdezem elsősorban, hogy a kisebb tb- és személyi jövedelemadó-terhek mit jelentenek. Minek van realitása? Ezzel kapcsolatban miniszter úrnak mi a véleménye? Miért nem volt lehetőség arra, hogy eddig ezen a területen bármiféle előrelépés megtörténjen? Azt gondolom, ha a jövőben megtörténik, örülhetünk neki.
Kérem válaszát, világosítson fel bennünket arra, mire számíthatnak a magyar vállalkozók a választás után. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir