DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az utóbbi időben számos, eredeti kárpótlásra jogosult keresett meg, és panaszolták el, hogy úgy érzik, kárpótlási jegyeik befektetése során megrövidítették őket. Kértek arra, hogy az ország nyilvánossága előtt tegyem föl az alábbi kérdést miniszter úrnak.
A Pillér I. Befektetési Alappal kapcsolatban panaszkodnak a kárpótlásra jogosultak, hogy az alap vezetősége olyan kevésbé gazdaságos akciókat vitt véghez, amelyek következtében csökkent az alap jövedelme. A Westminster Kárpótlási Jegy Hasznosító Részvénytársaság leszállította az alaptőkéjét a veszteséges gazdálkodása miatt, és ezzel az eredeti jogosultaknak nagyon nagy veszteséget okozott. Nem azoknak a - mondjam így - spekulánsoknak, akik csak azért léptek be ebbe a részvénytársaságba, hogy a felvásárolt kárpótlási jegyekért kapott részvényekkel adócsökkentést tudjanak elérni. A City Kárpótlási Jegy Befektető Részvénytársasággal kapcsolatban pedig az a panasz, hogy a társaság évek óta veszteséges gazdálkodást folytat. Az eredeti kárpótlásra jogosultak veszni látják kárpótlási jegyeiket. A részvényesek elmondása szerint az igazgatóság tagjai, a felügyelőbizottság tagjai bizony, tisztes jövedelemhez jutnak évente annak ellenére, hogy a társaság veszteséges.
Az eredeti kárpótlásra jogosultak, miniszter úr, fölteszik azt a kérdést - és erre szeretnék öntől választ kapni -: Magyarországon a törvény alapján hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervek a gazdasági társaságokról szóló törvényben biztosított részvényesi jogosítványokon túl ellenőrzik-e ezen társaságok működését? Kérném válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir