DR. HÁZAS JÓZSEF

Full text search

DR. HÁZAS JÓZSEF
DR. HÁZAS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Ebben a vitaszakaszban szeretném elmondani, hogy beadtunk egy módosító indítványt, közösen a két bizottság, amelyben a földművelésügyi minisztert felhatalmazná a törvény, hogy létrehozzon egy szakértői testületet, amely szakértői testület tulajdonképpen az Országos Állatkísérleti Bizottság helyett jönne létre.
Itt szó került már a vitában a munkahelyi állatkísérleti bizottságokról, az Országos Állatkísérleti Bizottságról. Egy elég szűk körben határozta volna meg a törvény a lehetőségüket, viszont túlment volna azon, ami az államigazgatási eljárásban szokásos hatósági eljárási procedúrákat írja le, nevezetesen azt, hogy hatósági jogköröket adott volna különböző bizottságoknak. Ez semmilyen módon nem koherens ezzel a törvénnyel, és ezért mi úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan országos bizottság, egy tanácsadó testület lenne, amelynek tagjai azok a szakértők is, akik segíteni tudják az állat-egészségügyi hatóságot; valamint a széles társadalmi nyilvánosság lehetősége is megszületik, ugyanis a törvény előírná azt, hogy a bejegyzett állatvédelmi szervezetek is szerepelnének ebben a bizottságban. Azt hiszem, hogy ez sokkal szélesebb lehetőséget ad arra, hogy az állatkísérletek ellenőrzése és általában a hatósági munka megvalósuljon a törvény hatására.
Egyetlen megjegyzésem van még. Nagyiványi Zoltán képviselőtársam említette az államigazgatási eljárásról beadott módosító indítványokat. A zárórendelkezésekben benne van, és ebben a rendszerben, amit mi elképzeltünk, benne van az, hogy ez fog érvényesülni. Nem az ő konkrét módosító indítványuk, hanem a hatósági eljárás során az '57-es IV. számú törvény fog érvényesülni.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
(11.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir