DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Full text search

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Több képviselőtársammal egy módosító indítványt nyújtottunk be, amely az ajánlás 189. pontjában található. A javaslat azt tette volna lehetővé, hogy a háziasított állatok kóbor egyedeit vagy azokat, amelyek már kiirtásra várnak, kísérleti célra fel lehessen használni.
Tudjuk, hogy az emberi és állati megbetegedések megelőzése, gyógyítása érdekében kísérletekre van szükség. Azt szerettük volna ezzel elérni, hogy ezáltal a kutatók is némileg olcsóbban tudjanak dolgozni és kísérletezni, hisz tudjuk azt, hogy másképpen ezek nagyon költségesek lennének, ötven-százszoros árnövekedés is elképzelhető ilyen esetben.
A mi javaslatunkat ugyan nem támogatta a bizottság sem és az előterjesztő sem, de örömünkre szolgál, hogy a környezetvédelmi bizottság egy kompromisszumos javaslatot tett, amelyet nagy örömmel támogattunk magunk is. Ennek szövegpontosítása úgy szól, hogy a háziasított állat kóbor egyedét kísérleti célra külön engedéllyel fel lehet használni, külön jogszabályban meghatározott módon, emberi és állatgyógyászati kutatási célra, valamint felsőoktatásban szintén oktatás céljára. Örömmel támogatjuk.
Köszönöm szépen. Ezt kérem képviselőtársaimtól is. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir