DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Engedjék meg képviselőtársaim, hogy néhány pontosítást tegyek.
Egyrészt Házas képviselő úr szólt a hatósági rendszer kialakításáról, ami egy hiányossága volt a törvény tervezetének. Való igaz, hogy azokban az esetekben, amikor veszélyes állatok tartásának az engedélyezéséről lesz szó, a jegyző jogosult eljárni, az állatkertek létesítésénél pedig megmaradna a természetvédelmi hatóság ez irányú jogköre. Azt gondolom, hogy az összes többi esetben az állat-egészségügyi hatóságok hatósági rendszerének a bevonása teljesen logikus, ezt a kormány is természetesen támogatta.
Engedjenek meg képviselőtársaim egy megjegyzést, hiszen itt felmerült az állatotthonok fenntartásának kérdésköre, amiben - szintén a kormány rendelkezése alapján - elfogadható számunkra, hogy ez a helyi önkormányzatok nem kötelező feladatai közé kerüljön. Én azt hiszem, hogy ezzel azt is deklarálta a kormány, hogy gyakorlatilag önkormányzati feladat önkéntes ellátásáról van szó.
Bevezetésre került az állatvédelmi bírság rendszere, ami, azt gondolom, szintén egy olyan hiányosságot hivatott pótolni, ami a szankciórendszer hiányát jelenti, és ami már felmerült az általános vita keretében is. Ez teljesen logikus, viszont az állatvédelmi hozzájárulás jogintézményének a bevezetése különböző egyéb, hosszabb távú következményekkel is járhat, mint egy kvázi termékdíj. A negatívumaival is számolni kell, hiszen lehetnek különböző inflációs hatásai, s én azt gondolom, hogy az államháztartás korszerűsítésének keretében egy későbbi időpontban erre még lehetőség nyílik.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir