DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úr azt mondja, elhibázott döntés volt, hogy ezt a környezetvédelmi tárca terjesztette be, bár hozzáfűzöm, hogy az elmúlt három és fél év alatt a legtöbb interpellációra, kérdésre, azonnali kérdésre pontosan e tárgyban válaszoltunk, amiben a kérdés mindig úgy hangzott, hogy a környezetvédelmi tárca mikor terjeszti már be ezt a törvénytervezetet. Hozzátenném, hogy körülbelül tíz évvel ezelőtt eleink vállalták azt a feladatot, hogy ezt a környezetvédelmi tárca teszi.
Azt gondolom, a tárca nem saját törvényt terjesztett be, ezt a kormány terjesztette be, bár a tárca készítette elő, természetesen figyelembe véve a civil társadalmi szervezetek és természetesen valamennyi tárca érdekeit, szempontjait és véleményét. Ezért kerülhetett ide.
Azt hiszem, valamennyien csak üdvözölhetjük, hogy már a finisébe érkezett ez a törvény, és várhatóan - reményeim szerint - március 16-án a képviselő urak támogatásával is végszavazásra kerül.
Munkahelyi állatkísérleti bizottságokat, ha a képviselő úr figyelmesen elolvasta, ott kell létrehozni, ahol állatkísérlet végzésére feljogosított és nyilvántartott intézmény van, és az intézmény vezetője nevezi ki a munkahelyi állatkísérleti bizottság tagjait.
Haszonállatok tartásával kapcsolatosan, szintén ha figyelmesen elolvasta a törvénytervezetet a képviselő úr, a zárórendelkezések külön utalnak erre. Úgy, ahogy eddig is, a haszonállatok tartására vonatkozó szabályokat a földművelésügyi miniszter határozta meg, ezt követően a végrehajtásra vonatkozó szabályokat szintén az FM-tárca fogja meghatározni. Hozzátenném azt is, a földművelésügyi tárca jogkörei pontosan azzal bővültek, hogy az állat-egészségügyi hatóságok kapták meg azokat a hatósági feladatokat, amelyek nem tartoznak az önkormányzati, illetőleg a természetvédelmi hatóságok kivételének körébe.
Reményeim szerint hozzájárulhattam ezzel a két perccel ahhoz, hogy a képviselő úr ezt a törvényt a végszavazásnál elfogadja.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir