ELNÖK (dr. Áder János)

Full text search

ELNÖK (dr. Áder János)
ELNÖK (dr. Áder János): Tisztelt Országgyűlés! Mielőtt elkezdenénk az azonnali kérdések és válaszok óráját, engedjék meg, hogy a mai házbizottsági ülésen történt döntéseket ismertessem.
A tegnapi ülésnapon az Országgyűlés két előterjesztéssel kiegészítette a napirendjét, és a mai ebédszünetben a házbizottság ülésén megállapodás született ezek tárgyalásának ütemezéséről. Ennek megfelelően a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló 1995. évi C. törvény módosításáról, valamint a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 1997. évi CIII. törvény módosításáról szóló előterjesztések általános vitájára a mai ülésnap végén kerül sor.
Tájékoztatom az Országgyűlés tagjait, hogy a tegnapi ülésnapon az Országgyűlés két előterjesztést nem tárgyalt meg. Ennek megfelelően az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló 1990. évi LV. törvény módosítását kezdeményező hatpárti törvényjavaslat részletes vitájára ma, a határozathozatalokat követően elsőként kerül sor, ugyanakkor a Házszabály módosítását indítványozó előterjesztés általános vitája közvetlenül a határozathozatal előtt következhet.
Bejelentem, hogy az alkotmányügyi bizottság legutóbbi ülésén az országgyűlési képviselők tiszteletdíjáról, költségtérítéséről és kedvezményeiről szóló 1990. évi LVI. törvény módosítását indítványozó előterjesztést tárgysorozatba vette, ezért ma sor kerülhet a sürgős tárgyalásról történő döntésre is.
Tájékoztatom az Országgyűlést arról is, hogy a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokról a szociális és a költségvetési bizottság benyújtotta ajánlását, ezért ma este, a napirendi ajánlásban megjelölt időpontban az Országgyűlés lefolytatja a részletes vitát.
Tisztelt Országgyűlés! Az elhangzott bejelentések a kifüggesztett napirenden átvezetésre kerültek.
Akkor most kezdjük el az azonnali kérdések és válaszok óráját!

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir