DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen nem vagyok a téma szakavatott értője, azt hiszem, ezt nyilvánvalóan... (Közbekiáltások az MDF padsoraiból: Hol a Nemcsók?) A miniszterelnök úr megbízásából a tárca részünkre rendelkezésre bocsátott információi alapján azt azonban messzemenően meg tudom ítélni, illetőleg messzemenően meg tudom erősíteni itt, a Házban, hogy a hajózás - a dunai hajózás is és nyilván a tiszai hajózás is -, miután 1992 óta Magyarország... (Közbeszólások az MDF padsoraiból: A Maros!)
Képviselő Úr! Ön azt a kérdést tette fel, hogy mennyire fontos nekünk a hajózás.
Én erre a kérdésre szeretnék egy tisztességes, korrekt választ adni. Ha önt ez nem érdekli, akkor nem értem, hogy miért tette fel a kérdését. (Derültség az MDF padsoraiban.)
A hajózás és a dunai hajózás kérdéséről a kormány álláspontja az, hogy miután Magyarország 1992 óta részese egy nemzetközi hajózási útvonalnak, elengedhetetlenül szükség van a Dunának erre való alkalmassá tételére, hiszen hatszor-hétszer olcsóbb a hajózás költsége, mint a közúti közlekedésé. Ezért alapvető nemzetgazdasági érdeknek tekintjük - és egyben az európai beilleszkedés követelményének is tartjuk - azt, hogy Magyarországon megfelelő állapotok álljanak rendelkezésre a hajózás biztosítására. (Taps a kormánypártok padsoraiban. - Derültség és taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir