KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Frakcióvezető Úr! Szellemesnek szánt kérdésére adhatnék nagyon rövid választ, ugyanis én csak egy Európai Unióról tudok. Tehát a "melyik Európai Unióba kíván belépni?" kérdésre az a válaszom, hogy abba az egybe, ami létezik. (Derültség a kormánypárti oldalon.) Itt már le is ülhetnék, de nem teszem meg önnek ezt a szívességet.
Ugyanis ezután átváltott egy másik témára, és Horn Gyula - úgymond - dicsekvését szembeállította a gazdaság csődjével. Nos, az ön csődelméletét egyetlen adat sem igazolja. Azt gondolom, alapvetően nem Torgyán Józseftől és nem a Független Kisgazdapárttól függ az, hogy Magyarország bebocsátást nyer-e az Európai Unióba, hanem az Európai Unió tizenöt tagállamától.
Én elég nyugodt vagyok e tekintetben, ugyanis az Európai Unió brüsszeli bizottsága Magyarországról adta a legjobb országértékelést. Éppen ma reggel volt nálam az Európai Unió Tanácsának főtitkára, aki megint megerősítette, hogy Magyarországnak igen jó esélyei vannak arra, hogy az elsők között fog csatlakozni.
Tehát úgy tűnik, hogy az Európai Unió nem osztja az ön rendkívül negatív értékelését a magyar gazdaság helyzetéről. Szerencsére!
Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir