UNGÁR KLÁRA

Full text search

UNGÁR KLÁRA
UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! 1997. május 15-én interpellációt intéztem a miniszter úrhoz, amelyben a következő kérdéseket tettem fel: Az OVER vényellenőrzési rendszer megtalálható-e az OEP-nél vagy a társadalombiztosítási önkormányzat bármelyik irodájában? Milyen alapon fizetett ki az Egészségbiztosítási Pénztár előző vezetése egy, fizikailag a birtokukban nem lévő, illetve nem működő rendszerre működtetési, illetve karbantartási költségeket? Összesen eddig mennyi forintjába került az állampolgárnak ez a vényellenőrzési rendszer? Van-e összefüggés a nem működő OVER-rendszer után kifizetett forintoknak azzal a ténnyel, hogy az OVER-t kifejlesztő cég tulajdonosának egy másik érdekeltsége a már elhíresült CM-klinikát megvásárolta?
Miniszter úr május 15-én a válaszában azt mondta, hogy 1997 áprilisa óta folyik a feltett kérdések ügyében a törvényességi felügyeleti vizsgálat. A vizsgálatok - mondta májusban - már a félidejüknél tartanak. Vagyis körülbelül június közepén kellett volna a vizsgálatoknak eredményesen lezáródniuk. A miniszter úr még hozzátette: "A jelenlegi törvényességi vizsgálat célja is az, hogy a hiányosságokat, a mulasztásokat feltárja, a felelősöket megnevezze, valamint hogy elősegítse egy országos vényellenőrzési rendszer mielőbbi megvalósítását."
Kérdezem államtitkár urat: sikerült-e a vizsgálatot befejezni, a hiányosságokat és a mulasztásokat feltárni, a felelősöket megnevezni? Találtak-e valami olyan körülményt, ami megakadályozta önöket a vizsgálat lefolytatásában; vagy a vizsgálatot lefolytatták, de az eredményét már nem volt okukban, bármilyen okból velünk megismertetni?
Kérem válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir