BALCZÓ ZOLTÁN

Full text search

BALCZÓ ZOLTÁN
BALCZÓ ZOLTÁN (MIÉP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A tegnapi általános vitában Csurka István már kifejtette a MIÉP álláspontját. Most részletes vitáról lévén szó, a módosító indítványról mondanánk el a véleményünket, hiszen a kormány-előterjesztéssel - amely a felfegyverzéssel a látszólagos biztonság érzetét keltené - semmiképp nem értünk egyet.
Az SZDSZ által benyújtott módosításban a következő szerepel: "Amennyiben ez idő alatt a műszaki alegység a változó politikai helyzet, illetve fenyegető harci cselekmények miatt fokozott veszélybe kerül, a kormány köteles biztonságos állomáshelyre visszavonni."
Mi az, amivel egyetértünk, és mi az, amivel nem? Az "amennyiben" szót látjuk másképpen. Amikor ez a műszaki alakulat feladatát vállalta, támogatott helyzet és környezet volt, ahogy ezt tudjuk és ismerjük. Az, hogy most fenyegetett helyzet van, nem kérdés. Sem a jugoszláviai állapot nem kérdés, hogy minek minősíthető, Magyarországot pedig agresszornak minősítették, tehát megítélésünk szerint a fenyegetett helyzet előállt, a veszély fönnáll, most tehát a kormánynak vissza kell vonnia a csapatokat, és biztonságos állomáshelynek e csapat számára Magyarországot tekintjük.
Ebben a kérdésben tehát az SZDSZ módosítását kisebbik rossznak tekintjük, és így fogadjuk el. Köszönöm szépen. (Közbeszólások az MDF padsoraiból: Nana! Ez érdekes szavazás lesz!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir