ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Köszönöm szépen. A miniszter úr javaslatát úgy tudom értelmezni, hogy az előbbi szavazásnál bőven 258 fölött volt a létszám. Azóta nem volt számottevő... (Közbeszólások: Ügyrendi volt!) Jó, az ügyrendi javaslatnak helyt adok.
Megkérem a képviselőtársakat, az igen gombot nyomják meg, hogy pontosan tudjuk, hányan vagyunk. Tessék, most nyomják meg az igen gombot! (Létszámellenőrzés. - A kijelző 275 képviselő jelenlétét mutatja.) Megvagyunk.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatról szavazást kért az SZDSZ képviselőcsoportja. A H/262/4. számú ajánlásban szereplő módosító javaslatban (Dr. Szájer József jelentkezik.) Mécs Imre és Szent-Iványi István a határozati javaslat szövegének módosításával azt kezdeményezik, hogy a kormány biztonságos állomáshelyre vonja vissza a műszaki alegységet, ha az fenyegető harci cselekmények miatt fokozott veszélybe kerül.
Felhívom az Országgyűlés tagjainak figyelmét, hogy a módosító javaslat és az előterjesztés elfogadásához az országgyűlési képviselők kétharmadának, azaz 258 képviselő igen szavazatára van szükség. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 83 igen, 190 nem, 20 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
(17.40)
Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Salamon László: Ügyrendi!) Szájer József képviselő úrnak megadom a szót ügyrendi kérdésben.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir