KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Most ismét egy precedenshez akar érkezni a tisztelt Ház, nevezetesen ahhoz, hogy elhalasztja a döntéseit akkor, ha valakik nincsenek elegen. Ez helytelen, tisztelt képviselőtársaim!
Ismert volt, hogy nagyon fontos döntést kell hoznia a Háznak, ismert volt, hogy éles helyzetben kell szavazni. Hadd kérdezzem meg, hogy hol vannak a kormány tagjai, hol van a miniszterelnök úr (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.), hol vannak kisgazda és fideszes képviselőtársaim?!
Másrészt, tisztelt képviselőtársaim, a házbizottság ülésén valóban szó volt arról, hogy ez rendkívül fontos döntés, és miután a múltkor Áder János elnök úr megítélése szerint nem volt biztosítható a szükséges döntés, a tárgyalást halasztottuk erre a hétre, annak ismeretében, hogy ott problémák vannak a jelenléttel. Most mindenki támogatta a Házszabálytól való eltérést, éppen annak érdekében, hogy a döntés minél előbb megszülessen. Talán szíveskedjenek biztosítani a hozzá szükséges többséget itt a parlamentben!
A harmadik megjegyzésem pedig az, a miniszter úrtól hallottuk egyrészt, hogy abban az esetben, ha probléma van, a kormány intézkedik, hogy biztonságos állomáshelyre vonuljanak vissza a csapatok. Másrészt viszont, tisztelt képviselőtársaim, a döntés elhalasztása éppen azt a problémát veti föl, amit önök itt egyébként helytelenül feszegettek a tisztelt Házban.
Ugyanakkor viszont a döntés elhalasztása a jövőre nézve azt a precedenst teremti, hogy abban az esetben, ha valakinek a szükséges többség nem áll rendelkezésre, akkor ne szavazzunk, ne döntsünk, várjuk meg, amíg esetleg össze tud jönni a parlament. Ezért aztán az ügyrendi indítvány elfogadását frakciónk nem támogatja.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir